Alumiiniovet

Ovi on rakennuksen käyntikortti

Alumiiniovet ovat kestäviä ja helppohoitoisia ovia, jotka kestävät käytössä vuosikymmeniä. Alumiiniovet valmistetaan joko lämpöä eristämättömästä sisäovijärjestelmästä tai lämmöneristävästä ulko-ovijärjestelmästä ja niitä käytetään esimerkiksi julkisrakennuksien kuten koulujen tai sairaalojen ovina ja kerrostalojen alaovina. Toimitamme kevyet ja hilseilemättömät ulko-, sisä- ja palo-ovet heloitettuna ja lasitettuna ja asennamme ne paikoilleen.

Toteutamme ovi ratkaisuja saneeraus- ja uudiskohteisiin.

Ulko-ovet

Alumiiniulko-ovet ovat aina CE-merkittyjä. Ovet valmistetaan joko 74 mm vahvasta, lämpökatkaistusta Thermo 74 -ovijärjestelmästä tai eristävämmästä, 86 mm vahvasta Thermo 86 -ovijärjestelmästä. Ovet pintakäsitellään yleensä joko anodisoimalla tai pulverimaalaamalla. 

Ulko-ovet voivat olla esimerkiksi yksi- tai kaksilehtisiä ja aueta joko sisään- tai ulospäin. Ne voidaan liittää Alutec-ikkunaan, joka antaa parhaan tiiviyden ja lämmöneristyksen, tai esimerkiksi lasiseinään. Ovijärjestelmä soveltuu 1k-, 2k- tai 3k-laseille.

Jokainen ovi valmistetaan asiakkaan toivomusten ja mittojen mukaan ja oven suunnittelija voikin vaikuttaa itse oven designiin. Mahdollisuuksia ovat esimerkiksi

  • lasilistojen muotoilu
  • ulko- ja sisäpintojen käsittely erivärisiksi
  • E30, EI230 ja EI260
  • leveämpi moduulioviprofiili, johon mahtuvat niin erikoislukko kuin kulunvalvontalaitteet
  • decoral -pintakäsittely, joka mahdollistaa alumiinioven valmistamisen puuoven näköisenä

Ovessa on vakiona kaksinkertaiset integroidut huullokset ja tiivisteet. Sisäpuolen paksu lasitustiiviste eristää lasin reuna-alueen ja tiivistää kyntetilan, jolloin sitä ei tarvitse erikseen saumata.

Lasitustiivisteiden matalat reunat tekevät valoaukosta mahdollisimman suuren. Umpiosien mustat kumitiivisteet ovat lähes näkymättömät.  Oviprofiilit jiirataan ja liitetään toisiinsa kulmaliitoskappaleilla ja ruuvikiinnityksellä jolloin jonkin oven osan vaurioituessa voidaan vain vaurioitunut osa vaihtaa. Ovensulkijat, saranat ja painikkeet asennetaan aina kuormaa jakavilla heloilla.